LearnFrisian V&A

Fries Login|Registreren

LearnFrisian V&A

~ Nee, je hebt geen account nodig, maar we raden je het wel aan als je graag je vooruitgang opgeslagen wilt hebben.
~ Je hebt een account nodig om mee te doen in de ranglijsten, omdat je daar je verdiende punten kunt zien. De nummer één zit op de troon als je kunt zien op de ranglijstpagina. Ook is er een ranglijst voor je Streak, deze verdien je door elke dag in te loggen.
~ Ja, alle LearnFrisian programma’s zijn gratis en dat zullen ze ook blijven. We willen jou graag onze taal leren. We zijn hier niet om geld te verdienen.
~ Ja, helaas heb je internet nodig. Misschien verandert dit wel in de toekomst.
~ Helaas is er (nog) geen LearnFrisian app, maar we werken er aan. Je kunt LearnFrisian wel gewoon op je telefoon gebruiken.
~ Ja, vergeleken met andere talen is Fries gemakkelijk. Fries heeft niet heel veel grammatica. Alleen het spreek gedeelte kan moeilijk zijn.
~ Deze vraag is moeilijk te beantwoorden, laten we zeggen dat “moedertaal sprekers” hier en daar wat woorden kunnen verstaan. Lezen zal waarschijnlijk nog gemakkelijker zijn. Oud Fries zou waarschijnlijk beter te volgen zijn.
~ Ja, ze waren vikingen.
~ We snappen de verwarring, maar het Fries is helemaal niet Nederlands. Helaas heeft het Fries Nederlandse invloeden, maar feit is dat het Fries veel ouder is dan het Nederlands. Als één van de twee een dialect zou zijn, zou Nederlands een dialect van het Fries zijn.
~ Dat is moeilijk na te gaan, maar één ding is zeker, het is voor het jaar 0. (Meer dan 2000 jaar)
~ Natuurlijk zou dat Oud Fries zijn, maar die is een beetje dood. Dus we gaan van de gesproken versie uit. Zover we weten staat het (west) Fries, dat hier geleerd wordt op deze website het dichtste bij. Saterfries komt ook heel dichtbij.
(West) Fries: Ongeveer 400.000
Saterfries: Ongeveer 1.000
×

Powered by WhatsApp Chat

× Kin ik dy helpe?